Sunday, May 27, 2007

US Military in Paraguay Threatens Region

500 de soldati au aterizat in Paraguay cu avioanele, arme si multa munitie in anul 2005 luna iunie la scurt timp dupa ce Senatul Paraguyan le-a dat imunitate. Tarile vecine si organizatia dreptului omului sunt concentrate la baza aeriana Mariscal Estigarribia. Paraguay poate fi o adevarata baza pentru armata americana.
In timp ce oficialii americani si paraguayeni neaga cu vehementa pentru a stabilii o baza militara americana la Mariscal Estigarribia, ICC si U.S au crescut exercitiile si a crescut suspiciunnile ca U.S construeste fortificatii intr-o regiune strategica pentru interese militare.
Mariscal Estigarribia baza aeriana este la 124 mile de Bolivia si Argentina si 200 mile fata de Brazilia, aproape de tripla frontiera unde Brazilia, Paraguay si Argentina se intalnesc. Rezervele de gaze naturale ale Boliviei este a doua ca marime in America de Sud.
Aproprierea bazei de Bolivia poate cauza si mai multe ingrijorari. Bolivia are o istorie lunga de proteste impotriva explorarii americane pentru gazele naturale.
Un jurnalist scrie pentru un ziar argentinian, Clarin a vizitat baza Mariscal Estigarribia si a raportat ca se afla in stare perfecta
link

No comments: